Mit jelent a Home Staging?

Miért előnyös az ingatlaneladás Home Stagingel?

A home staging az ingatlan eladásra való felkészítését jelenti. A lakás adottságainak felmérése után meghatározzuk, hogy ki a célcsoport, kik lehetnek a lakás lehetséges vevői és úgy alakítjuk a lakást hogy az számukra vonzó legyen. Ingatlanunk egyik legnagyobb anyagi értékünk – amelynek értékesítése nem minden nap történik az ember életében, így különös odafigyelést igényel.

A home staging módszer Amerikából indult. Megalapítója Barbara Schwarz gyerekkora óta arról álmodozott, hogy ő lesz a következő Barbara Streisand és Broadway darabokban fog szerepelni. Konzervatív szülei viszont eltiltották a showbusinesstől így ingatlanközvetítő vállalkozást indított.

A szereplés iránti vágyát azonban nem tudta elengedni így munkája mellett szerepet vállalt kisebb musicalekben is. Vállalkozása végül az amerikai ingatlan piac csúcsára tört de a színház mindig különleges helyet foglalt el a szívében.

A home staging lényegét Barbara így szemléltette:

Szóval itt te vagy a sztár mivel itt élsz, a lakás pedig a színpad – így áll össze a színdarab. A lehetséges vevők pedig a közönség, akik elmennek megnézni a színdarabot. Ha a darab unalmas, vagy éppen a lakás rendetlen, tele van csetreszekkel, akkor a nézők leírják magukban, nem jönnek el megnézni a következő darabot vagy éppen nem veszik meg a lakást.

Én – a home stager – vagyok a rendező, aki segít neked abban, hogy a lehető legjobb színben tüntesd fel a lakásodat, hogy az biztosan sikert arasson a nézők körében!

A home staging számos előnnyel jár, ha szeretnéd eladni az ingatlanodat:

  • Akár több millió forinttal magasabb áron értékesítheted az ingatlanodat, mint Homa Staging nélkül.
  • Azonnal pozitív benyomást fog kelteni már online is – megragadja a figyelmet.
  • Több komoly érdeklődőre számíthatsz így, akár válogathatsz is az ajánlatok között.
  • Gyorsabban el tudod adni a lakásodat.
  • Nem „ragad be” a piacon, nem kell hónapokig hirdetési díjakat fizetned és a szabadidődet arra áldoznod, hogy megmutasd az érdeklődőknek a lakást.

Maximális profit

A home staginget az ingatlan méretétől és stílusától függetlenül javasoljuk annak aki szeretne maximális profitot realizálni az eladás során és szeretné gyorsan értékesíteni az ingatlant.

A home staging annak ajánlott aki igényesen, az ingatlanban rejlő profitot maximálisan kihasználva szeretné ingatlanját értékesíteni. Az eladásban anyagi lehetőséget lát és/vagy gyorsan szeretné értékesíteni otthonát, tulajdonát.

Miben különbözik a home staging a lakás eladástól?

Míg a lakberendezés arra szolgál, hogy a lakás minél inkább tükrözze az aktuális tulaj stílusát, személyiségét és megfeleljen a tulaj életstílusának, a home staging célja hogy a következő tulaj figyelmét felkeltse és segítse a potenciális vásárlót abban hogy könnyen beleképzelje magát a lakásba. A lakberendezés tehát a jelenre, a tulaj személyére fókuszál a home staging pedig a jövőt, a lakásban lévő potenciált mutatja be úgy, hogy az az emberek széles körének vonzó legyen.

Érdekel az ingatlan eladás home staginggel!